Vänlighet...å Mors Dag!

Jag fick ett mail för ett par dagar sen', som gjorde mej väldigt glad. Personen som skrev fick mej att bli nöjd å glad i flera dagar.  Det skulle vara så i stort...mailen borde vara snälla å glada, uppmuntrande å vänliga.
Precis så känner jag oxå när vi "Glädjeflickor" talar med varann i telefon.  Jag skulle aldrig ha "mage" att säja nåt' som stöter någon, då jag vet att det gör så otroligt illa mot personen.

 Människan i andra änden av tråden ringer ju till mej för att prata om trevliga saker eller kanske nåt' problem som har stött på patrull. Det är jätteviktigt att lyssna på personen å blir jag upprörd över nån' skit  som säjs så har jag fått lära mej följande:
Säg kanske så här:
 - Kan du dröja lite, jag är strax tillbaka...
Under tiden andas jag, andas igen å räknar inte bara till 10 utan kanske till 100 å då ganska snabbt, då det inte får dröja alltför länge. Sedan lyfter jag luren å säjer följande:
- Du får ursäkta mej, men det kom en oerhört viktig sak emellan, men nu är jag tillbaka...var var vi nu då...?

Eller.....Skaka lur, det rasslar ordentligt, kom tillbaka å säj:
- Oj, nu flippade telefonen ur igen, måste ringa Telia i morron...
Efter den där 100-räkningen har förmodligen en del lagt sej å personen i andra änden är inte lika laddad längre.

Detta fick jag lära mej av en gammal kvinna som arbetade på Televerket för längesen. Där kom ofta kom samtalen som fick bägaren att rinna över. Aldrig vara otrevlig tillbaka, det gynnar bara personen i andra änden, å det är det inte värt...
Att sen' hjärtat bankar som en stångjärnshammare får jag ta, det lugnar sej snart, infarkten är inte såå nära...

Idag fick jag ett mail igen å detta var från en himla go person som jag gillar mycket, men denna gången var det inte lika glädjande...å jag hoppas att jag kan stötta denna härliga människa i fortsättningen oxå. 
Är det inte det som är meningen med livet? Stötta i både med - och motgång, "Glädjeflickornas" motto. Jag är så himla glad att dom finns runt mej å hoppas att dom känner likadant. Vi är inte så många men vad gör väl det...kanske är vi starkare än dom flesta då vi har varann å vet det.

Idag fick jag denna härliga mugg av mina underbara ungar!! Puss å Kram på Er!!

Varmt å gött på er alla denna pingstdag!!