Att aldrig ha sagt det man har sagt...

Våren står i full blom och jag njuter av "min" årstid då allt finns där innan det helt plötsligt bara är borta. Har tagit en massa bilder i eftermiddag och ska senare kolla om det blev något att ha.

Jag tycker om människor, jag tycker också om att prata med dom. I mitt jobb är det väldigt mycket prat...elaka tungor snackar om att frisörer bara "skvallrar". Om det så vore så, skulle man inte ha något att göra...i alla fall inte om "skvallret" är elakt skvaller. Det är en stor skillnad på att lyssna på en kund och svara densamma när hon/han berättar saker. En del kunder vill prata, en del väääldigt mycket medan andra väljer att inte göra det. Båda kategorierna måste respekteras och det är ofta med fingertoppskänsla som man som frisör får bemöta sina medmänniskor som råkar sitta i ens egen frisörstol. Att föra saker vidare gör man inte i min bransch...det är en hederskodex att tiga still med det man får till sig. Man önskar ju att det kunde vara så i fler sammanhang men att få reda på att man sagt saker som man inte har sagt hör ju mer till regel än undantag.

Att få reda på "skitsnack" bakvägen och att det dessutom är en ren och skär lögn gör mig urförbannad. Man tror att människor är vänliga och godhjärtade och när det senare visar sig vara precis tvärtom så undrar åtminstone jag vart vi... "mänskligheten" är på väg? Lögner helt tagna ur fel sammanhang och vid fel tillfälle är vardagsmat...hur ska man någonsin kunna lita på någon?

I våran kära uppfödarkår är det ibland svårt att veta vem man kan prata med och samtidigt lita på. Ett förtroende är ju faktiskt något mellan två parter som brukar innebära att det som sägs dessa individer emellan inte ska föras vidare. I många fall hör man kanske om detta samtal långt senare och då i en helt fantastisk och uppdaterad version modell STOR!!
Ska man välja att lägga locket på eller ska man bli riktigt sur? Ja, det finns nog inga enkla svar på detta. Skulle jag välja att konfrontera personen som förstorat upp det aktuella så har hon/han aaaldrig sagt detta. Lustigt eller hur? Stillatigande eller tvärförbannad...jag brukar välja båda kategorierna, men det är egentligen ingen ide'...personen som har sagt något har ju ändå aldrig sagt något...hur nu detta är möjligt.

Får nog bära in pelargonerna ikväll...dom ska inte ha under +10 grader.