Planering

Hur ska jag göra nu då? Jag håller på att så sakteliga gå igenom stamtavlor, för att till senhösten få till en valpkull, och då gäller det ju att allt ska bli så bra som möjligt.
Det finns så många fina hanar på min favoritlista. Sedan ska det ju passa in så det inte blir någon särskilt hög inavel. Mina nerver säger jag bara. När jag skulle para sist gång, när det gick skitvägen, så fick jag sååå många "goda" råd från "förståsigpåare, så OM jag hade gjort som jag blev rådd, då hade jag varit helidiot ...är bara halv nu.
När det ringer människor till mig som är någon slags självutnämnda experter, då blir jag alldeles trött. För några år sedan såg jag rött! Jag blev förbannad och kränkt. Nu struntar jag fullständigt i alla "goda" råd och förmaningar. Att man är begåvad med en hjärna alldeles själv, det undgår vissa. Jag KAN tänka själv, jag vill göra det själv, men jag lyssnar gärna till goda vänners förslag och ideér.
När jag hör att den, eller den hunden har lämnat SM, tidiga blåsljud o.s.v. väljer jag väldigt gärna att själv avgöra hur jag ska hantera detta. Hanen står ju alltid i skottgluggen, för någon tik är väldigt sällan inblandad i kombinationen. Detta hör man gång på gång och det gör mig urförbannad.  Nu hoppas jag att jag finner en fin hane till min tik som ska paras. Jag har goda kandidater på gång och detta ska bli riktigt kul, även om jag är stressad för att allt inte ska gå bra. Alla uppfödare har säkert känslan. Oron och ångesten att det ska hända något med ens älskade tik.
Jag har varit "off" länge nu. Orken har inte funnits eftersom jag har drabbats av svår värk och inte funnit någon medicin som är riktigt tillfredsställande så jag får må bra. Tar gärna emot tips utifrån, allt  kan kännas intressant. Nu hoppas jag att våren och sommaren ska ha en läkande effekt på mig och att jag kommer att kunna njuta av mina fina vovvar och en kommande Spanientripp.
Detta var allt för i afton. Om Ni ser på Melodifestivalen, varsågod, den är på TV just nu...jag bojkottar som vanligt.
 
Ha det gott!