Samarbete...

Veckan har varit hektisk...inte för att det har varit arbetsamt på jobbet, utan för att jag har "telefonerat" X antal timmar... Jag hjälper ju en vän som har det besvärligt med Försäkringskassan och av den anledningen så har telefonluren suttit som en sugpropp vid vänster öra.
Sjuka människor blir nu utförsäkrade och får inte hjälp med sin försörjning längre om dom inte går med på att medverka i ett "Arbetsmarknadspolitiskt program"! Och AF vet inte hur detta ska hanteras eftersom regeringen har tagit beslut efter beslut och ingen vet någonting egentligen. Hur kan det få gå till så här i dagens Sverige..."Välfärdssverige" pyttsan, säger jag då...sanslöst!
Jag är slut till både kropp och själ, då jag lägger hela min energi på uppdrag jag tar till mig. Hur skulle jag INTE kunna vilja hjälpa en medmänniska i nöd? Hon går ju under utan hjälp för fasen!! Den lilla människan i detta "vänliga och trygga land".

Idag lördag, har vi varit på Ikea och shoppat loss! Det skulle inhandlas några fönsterlampor till min lilla mamma och ett gäng doftljus till mig...det blev dyra lampor och ljus kan man säga...jösses vilka exklusiva sådana det finns på Ikea!!

Annars händer det inte mycket. Jag går naturligtvis i valpatankar ständigt, men det vet ju Ni som läser min sida, men nu börjar jag arbeta på detta utifrån ett alldeles eget koncept...det är "hemligt" och visar sig i sinom tid! Jag har hittat intressanta människor att arbeta med och det känns väldigt bra. Vi tycker om varandra, respekterar varandras åsikter och kan säga vad vi tycker utan att såra i hjärteroten. Det känns så himla viktigt att ha goda människor runt sig när hundvärlden ser ut som den gör. Alltid finns det folk som älskar att klanka ner på saker och ting som dom inte har ett enda dugg med att göra. Jag har aldrig lärt mig att förstå varför det tvunget måste vara på det sättet. Det är ju något av det mest underbara när t.ex. en uppfödarkollega, alldeles yr av lycka berättar om sitt senaste förvärv. Bebisen eller den kanske vuxna nya hunden är ju ett underverk för sin ägare...är detta så svårt att fatta?

Ikväll visar termometern på -14,1...satans kallt. Häromdagen föll en del av snön och isen ner från vårat hustak. Kul, kul, då detta knäckte en stor del av staketet vilket blev som spretande plockepinn! Det blir nog till att söka bygglov för plank istället. Vi bygger nog om hela rasket och så får inte hundarna se så mycket intressant ute på gatan heller. Tänk att inte folk kan låta bli att tjöta med djuren...är det så trögt att fatta detta?

På tal om annat...Charlottes blogginlägg har blivit en liten kul grej...Xyloproctsalva mot rynkor...tänk om jag skulle testa densamma i nacken...jag har nämligen "gubbrynkor" där. Dåligt arv tror jag...fast jag har inga celluliter!!

Ha en härlig söndag med hopp om sol!